El Govern Illa… a l’ombra

  • El Govern Illa… a l’ombra

    spins10

    (Collage de fotos, no per ordre d’aparició, d’alguns dels protagonistes del post)

     

    L’any 2016, quan cap mitjà de comunicació de casa nostra s’aturava gaire o gens en els assessors de comunicació i estratègia dels governs (i partits) de Catalunya, un servidor va obrir foc aquí amb un El govern Puigdemont a l’ombra que va tenir força bona acollida. No era cosa d’un “prontu”. Ja feia més d’una dècada que em dedicava a estudiar i a fer pedagogia sobre el món dels spin doctors anglosaxons i els seus homòlegs nostrats. Així, amb el govern presidit per ERC (ja que el de Torra no significaria grans moviments en aquesta microcomunitat), vaig publicar també El govern Aragonès a l’ombra, el 2021, sobre els qui remenarien llavors fora dels focus de les càmeres, l’storytelling i l’storydoing a l’executiu català.

    Ara, en ple mes d’agost i amb els consellers del primer govern Illa acabats d’estrenar, just per fer-se la foto i marxar de vacances (com pertoca), comencen a transcendir els seus equips a Comunicació i Gabinet a les diferents conselleries, i aquí que us els aniré apuntant. Llistat a completar durant setmanes. Aneu-vos-hi passant, que en la mesura que el planter es vagi definint del tot i que les vacances ho permetin, aquí n’anireu tenint apunt.

    Aquí una relació, sobretot, de caps de Gabinet (dircab) i de directors de Comunicació (dircom) dels diferents departaments. Comencem per l’equip del president i el seguirem amb les diferents conselleries, al ritme que vagin fent els nomenaments d’aquest personal de confiança:

     

    Salvador Illa, president

    El seu cap (o director) de gabinet (dircab) serà Eduard Rivas, fins ara alcalde d’Esparreguera i president de la Federació de Municipis de Catalunya. És secretari de coordinació municipal del PSC i ha estat assessor de Raimon Obiols i del també eurodiputat Javi López.

    La directora de Comunicació (dircom) del president serà Rosa Fernández, periodista formada a Público i a Europa Press i que aquests darrers temps ja portava la comunicació del primer secretari del PSC. Abans, havia portat la de la delegació del govern espanyol. En serà l’adjunta, Clàudia Oliver, fins ara a l’equip de Premsa del PSC a Madrid. Com a assessor del president en la gestió de xarxes socials, Illa hi tindrà Jonás Corrons, que ja hi treballava, al PSC, en l’equip del primer secretaria.

    Rubén Castro, amb trajectòria al gabinet de comunicació del PSC, serà assessor en polítiques estratègiques. Fins ara era assessor de comunicació al Parlament.

    El seu cap de l’Oficina de Relacions Externes i Protocol serà Óscar Saldaña, primer secretari de l’agrupació del PSC de Cornellà i fins ara responsable dels actes dels socialistes catalans.

    Javier Villamayor serà el Secretari del Govern i tindrà d’assessors Javier Martínez i Marc Aguilà.

    Elisabet Pérez serà la cap de Secretaria d’Illa, amb Rubén Sánchez d’adjunt.

     

    Albert Dalmau, conseller de la Presidència

    La cap de gabinet de Dalmau serà Mari Carmen Fernández González, fins ara directora de l’oficina de la gerència municipal de Barcelona. Mónica Belinchón serà l’adjunta a la cap de gabinet i prové de la Diputació de Barcelona, on era assessora a l’àrea de Presidència. Abans, havia estat alt càrrec a la Generalitat i al govern espanyol.

    El director de comunicació del conseller serà el periodista Francesc Quico Santiago, que va aterrar a l’àrea de Premsa l’Ajuntament de Barcelona el 2006, amb Jordi Hereu d’alcalde, i allà que va seguir amb Xavier Trias i Ada Colau, amb qui va arribar a Coordinador del departament. Amb l’arribada de Jaume Collboni com a alcalde, va passar a treballar a la direcció de Premsa de Barcelona Activa, coordinant assumptes referents a la Copa de l’Amèrica. De la seva etapa a Premsa de l’Ajuntament de Barcelona, se’n du com a assessor en comunicació David Asparó, amb plaça al departament i on treballava fins ara. Marina Isun, fins ara cap de gabinet de la portaveu adjunta del grup parlamentari de Sumar, serà assessora en l’àmbit del món local. Abans havia treballat a l’equip de comunicació dels comuns.

    Santiago comptarà amb Joan Rueda, amb qui ja havia coincidit a El Punt, com a assessor de comunicació del departament. Rueda, així, continua al Govern amb els socialistes, després que els darrers anys hagi fet de cap de premsa del vicepresident Jordi Puigneró (de Junts), i de director de comunicació dels consellers Juli Fernández i Ester Capella (d’ERC). Núria Asensio serà assessora de seguiment de l’acció de Govern. I Raúl Izquierdo, fins ara tècnic a l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat, serà assessor en projectes i estratègies.

    Com a assessors, el nomenament que més ha cridat l’atenció d’entrada ha estat el de Yolanda Collboni, germana de l’alcalde de Barcelona i que treballava en una productora de televisió, per a l’àmbit de projectes transversals. Junt amb ella, ja han transcendit altres noms com el d’Héctor Mora, politòleg que havia treballat a l’Ajuntament de Barcelona i que ara ho feia al Teatre Grec. Ell i Yolanda es van conèixer com a cervells de la campanya de Jaume Collboni a les primàries del PSC que va haver de superar per ser candidat per primera vegada. A ella, els qui coneixen el funcionament del projecte del seu germà a Barcelona, la descriuen com “la mà rere tot” i li reconeixen una gran capacitat.

    També com a nou assessor a Palau, Francesc Xavier Ballester, filòleg i provinent de l’àrea de comunicació de l’Ajuntament de Molins de Rei després de passar per la de Cultura de Barcelona. Sergio Pérez-Diáñez, que treballava en l’equip de comunicació digital del PSC al Parlament, serà assessor del seguiment de l’acció de Govern. És expert en màrqueting i va assessorar Rubén Guijarro, el darrer alcalde socialista de Badalona.

    Amb prèvia com a cap de servei de la secretaria d’Estat de Política Territorial, al govern d’Espanya, Gerard Rovira serà el cap de Relacions Institucionals de la conselleria.

    Clara Isabel Ribera Casals serà la cap de Secretaria.

    I d’aquest departament penjarà la nova directora general de Comunicació, Cristina Farrés, fins ara directora del digital Crónica Global. D’aquests periodista sabadellenca, germana de l’alcaldessa socialista de la ciutat i amb qui he coincidit en força tertúlies televisives, en dependrà la coordinació de la comunicació de l’executiu. Miriam Lorenzo Fernández, abans dircom del Ministeri d’Igualtat i del de Sanitat en temps de la covid, amb Illa de ministre, passa a ser cap de l’Oficina de Comunicació del Govern, adscrita a aquesta Direcció General de Comunicació dirigida per Farrés. Segons fonts coneixedores del fitxatge, l’apunten com un important reforç per lligar bé la coordinació i l’estratègia de l’Executiu. Adriana Mayo, fins ara responsable de comunicació digital del PSC i també amb trajectòria a Ciutadans, serà la responsable de creativitat adscrita a aquesta àrea.

    Núria Asensio serà assessora de seguiment de l’acció de Govern. Albert Cajidos, especialista en compol amb recorregut a Deloitte, i Daniel Cardozo seran assessors en projectes transversals. Raúl Izquierdo, fins ara tècnic a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, serà assessor en projectes i estratègies.

    Carles Escolà Rivas serà el nou secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió del Govern. Unifica (amb un govern monocolor, amb tota la lògica) el responsable de l’Executiu en la relació amb els mitjans i una de les principals vies per al seu finançament/subvenció. Des del març passat era delegat general d’EFE a Catalunya, on ha exercit la professió els últims 23 anys, primer com a redactor, després com a cap de Política i des del 2011 com a redactor en cap. Professional de la comunicació sobretot dedicat al periodisme, ja va tenir una prèvia experiència institucional com a assessor de Comunicació a la tinença d’alcaldia de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona (1999-2000).

    I un àrea importantíssima en l’aliniament d’acció i missatge del Govern és la Direcció General de Coordinació Interdepartamental. En aquest cas l’assumirà Mónica Lafuente, fins l’any passat cap de gabinet de la delegació del govern espanyol a Catalunya. anteriorment havia estat cap de gabinet del conseller d’Agricultura durant el govern de José Montilla i secretària d’organització del PSC a les comarques lleidatanes.

    Juan Rodríguez Teruel, professor de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració a la Universitat de València, i col·laborador sovintejat en mitjans com El País i el Més 324, serà el director del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO).

     

    Alícia Romero, consellera d’Economia i Finances

    La cap de gabinet de Romero serà Cristina González, que fins ara, des del 2021, exercia la mateixa tasca per a Illa com a primer secretari del PSC. Abans també ho havia estat de Miquel Iceta i va treballar a la Fundació Campalans i al diari El Punt com a periodista. L’adjunta a la cap de gabinet serà Almudena Cascallana, l‘últim any a l’equip de Premsa del PSC. Abans, havia treballat 10 anys al Barça amb Sandro Rossell i Josep Maria Bartomeu, de cap de gabinet i a Relacions Institucionals de Presidència. També va estar de productora a El Terrat, i altres programes de tele i ràdio.

    El director de Comunicació (dircom) de la consellera serà el periodista gironí Pep Taberner, que fins ara dirigia la comunicació del PSC. Va fer de periodista al Diari de Girona on, entre d’altres, havia portat la secció d’Economia.

    Com a cap de l’Oficina de Relacions Externes i Protocol, la consellera situa Olivier González, que ocupava aquest càrrec a la delegació del govern espanyol a Catalunya i també al Barça entre els anys 2015 i 2021.

    Un dels joves cervells a la cuina del PSC des de fa uns anys, amb trajectòria també a la Moncloa de Pedro Sánchez, David Lizoain, serà el director general d’Anàlisi i Prospectiva Econòmica. Economista de Harvard i amb màster a la London School of Economics, abans va treballar a Presidència amb José Montilla i l’últim any ha estat coordinador d’Anàlisi i Prospectiva a la Gerència Municipal de l’Ajuntament de Barcelona.

    La cap de Secretaria de la consellera será Maria Pilar Lara Cardeña, que ara feia de secretària de direcció al PSC. Abans va ser secretària amb el president Montilla.

     

    Núria Parlon, consellera d’Interior i Seguretat Pública

    El cap de gabinet (dircab) de la consellera serà Esteve Serrano, que havia treballat fins ara amb ella com a primer tinent d’alcaldessa a Santa Coloma de Gramenet, on va ser elegit regidor el 2007. És secretari d’Organització del PSC a Santa Coloma i primer secretari de la Federació Barcelonès Nord.

    Com a cap de Comunicació (dircom) s’ha fitxat Carles Mestres. Col·laborador de fa anys de Parlon, abans ja havia fet de director de comunicació de l’Ajuntament de Santa Coloma i amb altres governants, per exemple al PSC de l’Hospitalet i Gavà.

    Com a cap de l’Oficina de Relacions Externes i Protocol, Parlón fitxa Goyi Salgado Hernández, que ha estat coordinadora del Gabinet d’Alcaldia de Santa Coloma.

     

    Esther Niubó, consellera d’Educació i Formació Professional

    La cap de gabinet de la consellera serà Nelia Martínez, fins ara regidora del PSC a l’Ajuntament de Cornellà.

    El dircom de Niubó serà el mallorquí Miquel Rosselló, que ara treballava a Dorna Sports i que abans havia passat pel gabinet de premsa del PSC. Regina Navarro, que els últims anys ha treballat com a tècnica de comunicació digital a l’Ajuntament de Barcelona, serà assessora en estratègia de comunicació.

    La cap de l’Oficina de Relacions Externes i Protocol serà la politòloga Laura Vidal, del PSC de Reus i membre de l’equip d’Illa d’uns anys ençà. I Mireia Bel, fins ara a l’Ajuntament de Barcelona, serà la cap de Relacions Institucionals.

    Mercedes López en serà la cap de Secretaria.

     

    Sílvia Paneque, consellera de la Territori, Habitatge i Transició Ecològica, i portaveu del Govern

    La figura del cap de gabinet de la consellera ha quedat finalment en mans de Rafael Moya, després que Alfons Jiménez, escollit recentment secretari d’organització del PSC a les comarques gironines, i parella de Paneque des de fa més d’una dècada, hi hagi renunciat per la polèmica desfermada per aquest parentiu. Moya fins ara era secretari de cohesió municipal a la federació del PSC al Vallès Occidental, primer tinent d’alcaldessa a l’Ajuntament de Badia del Vallès i, també en aquesta corporació municipal, regidor d’urbanisme i portaveu del grup socialista.

    Com us vaig avançar fa uns dies, la directora de Comunicació de la consellera serà Esther Domingo, una spin experimentada, que entre altres tasques prèvies va ser dircom de Marta Pascal al PDeCAT, havent-se conegut en l’etapa de totes dues al Departament d’Ensenyament, on Domingo va ser cap de l’Oficina de Comunicació amb la consellera Irene Rigau.

    El cap de l’Oficina de Relacions Externes i Protocol serà Quim Lladó, que abans havia estat cap de Premsa i Protocol de la Delegació de la Generalitat a Girona, primer amb Xavier Soy i Pia Bosch (1988-2007) i, fins ara, amb Eudald Casadesús, Pere Vila i Laia Cañigueral. També va ser cap de Protocol del Departament de Política Territorial i Obres Públiques amb Quim Nadal (2007-2010).

    Abans assessora del PSC al Parlament i al Ministeri de Política Territorial, Feli Lora serà la cap de Relacions Institucionals de la conselleria.

    Com assessora en acció institucional, la consellera ha fitxat Cristina López, i com a assessora en polítiques transversals, María Consuelo Prados. La periodista i fins ara cap de gabinet de l’Ajuntament de Roses, Paula Vilarrasa, serà assessora en matèria de comunicació.

    Nerea Cabello serà la cap de Secretaria.

     

    Miquel Sàmper, conseller d’Empresa i Treball

    Xavi Salvatella ha anunciat a X que fitxa com a director de Gabinet (dircab) del conseller Sàmper. Fins ara era director de Comunicació i Publicacions de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB). Abans havia estat director de Comunicació del RCD Espanyol. Emili Alberich serà el seu adjunt. En el passat, professionalment vinculat al també terrassenc Josep Rull, va treballar amb ell a Convergència. I una figura spin procedent precisament de l’entorn de Rull, Roger Rosich, serà assessor en polítiques sectorials de la conselleria. Llicenciat en Humanitats, era fins ara assessor del conseller Carles Campuzano i abans havia treballat a departaments com Economia (amb Jaume Giró) i a Territori (amb Damià Calvet).

    El veterà i professionalment molt reconegut Marc Homedes en serà el dircom. La seva segona, com a assessora de comunicació, serà Laura Nicolás, que havia estat fins ara dircom d’Universitats amb Quim Nadal.

    Marta Esquius serà la cap de Relacions Institucionals de la conselleria.

    Segueix com a cap de l’Oficina de Relacions Externes i Protocol, Paula Mercadé, on va aterrar el 2021, amb trajectòria prèvia al Parlament, Òmnium i El Punt Avui.

    Montserrat Comas serà la cap de Secretaria de Sàmper.

     

    Olga Pané, consellera de Salut

    Monterrat Pérez serà la cap de gabinet de la consellera, una tasca que ja havia desenvolupat amb l’alcaldessa Núria Marín, a L’Hospitalet. Ara treballava a la Diputació de Barcelona com a assessora de l’àrea de serveis generals i transició digital.

    Abraham del Moral serà el dircom de Salut. Ara era cap de premsa de l’Hospital de Sant Pau.

    La nova cap de Planificació i Comunicació Estratègica serà María José Pérez Sempere. Abans havia estat tècnica de comunicació al Servei Català de la Salut l’any 2022. I havia treballat al gabinet del conseller Balcells, com a assessora, fent tasques de seguiment i informes.

    Francesc Xavier Ponsa, en el càrrec des del 2018, continuarà com a cap de l’Oficina de Relacions Externes i Protocol. Havia estat cap de l’àrea a Interior durant molts anys.

    El cap de Relacions Institucionals serà Albert Arisó.

    La cap de Secretaria seguirà sent Rosaura Vela.

     

    Jaume Duch, conseller d’Unió Europea i Acció Exterior

    Traductora de formació i especialitzada en relacions internacionals i diplomàcia, Ana Maria González Montes en serà la cap de gabinet. Abans a Esade, ja treballava al departament com a directora del programa relacions amb els cossos consulars. Entre 2015 i 2019 va feinejar a la delegacioódel Govern davant la Unió Europea.

    Com us vaig avançar a xarxes, Adrià Attardi serà el director de Comunicació (dircom) del departament. Periodista. Des de fa un any, a Catalunya Ràdio, abans havia treballat a mitjans com La Vanguardia i la Cadena SER, i ha estat redactor i guionista a ‘Salvados’ i ‘Lo de Évole’.

    La cap de l’Oficina de Relacions Externes i Protocol serà Maria Jové. Fins ara formava part de l’equip de Protocol de Presidència i abans també havia passat pel Parlament.

    Marc Vaccaro Rodríguez serà el cap de Relacions Institucionals.

    Com a cap de Secretaria del conseller, repeteix Isabel Moya.

     

    Ramon Espadaler, conseller de Justícia i Qualitat Democràtica

    El cap de Gabinet del conseller serà Jordi Miró Meix, que abans ha desenvolupat aquesta funció per al tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, també d’Units per Avançar. Des del 2017 feinejava a l’Ajuntament, abans amb experiència a Govern. A les últimes eleccions municipals, va anar a la llista de Juan Luis Ruiz (PSC) per l’alcaldia de Vilanova i la Geltrú.

    Tal i com vaig apuntar a X, en Xavier Viejo serà el director de comunicació (dircom) del conseller. Històric cap de premsa de la Unió de Josep Antoni Duran i Lleida, també havia estat delegat d’Antena3 a Catalunya, i els últims anys, com molts altres antics membres d’UDC, havia feinejat pel grup del PSC-Units per Avançar al Parlament i al Foment del Treball liderat per Josep Sánchez Llibre.

    La directora de Relacions Institucional serà Laura Méndez, que ja havia col·laborat amb ell en l’etapa d’Espadaler com a conseller d’Interior.

    La cap de l’Oficina de Relacions Externes i Protocol serà Montserrat Ribas, amb trajectòria de dècades (des del 1986) treballant a la Generalitat i en el ram.

    La cap de secretaria serà Maria Àngels Casas.

     

    Òscar Ordeig, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

    El cap de gabinet del conseller serà Miguel Almansa, de 26 anys i graduat en Econòmiques. Va anar de número 5 a la llista del PSC per Lleida a les últimes eleccions catalanes.

    La dircom de la conselleria serà Cecília Hill-Ibáñez. Fins ara assessora de comunicació del grup socialista a la Diputació de Lleida, el 12M va ser la número 10 a les llistes dels socialistes per aquesta demarcació.

    Jordi Jiménez serà el cap de l’Oficina de Relacions Externes i Protocol. Des del 2018 exercia aquestes funcions a l’Ajuntament de Lleida. Abans havia estat tècnic d’aquesta àrea a l’Ajuntament de Mollet del Vallès.

    Joan Serrado, regidor socialista a Montoliu, ha estat fitxat com a assessor.

    La cap de Relacions Institucionals serà Míriam Farré, professora universitària i fins ara directora d’innovació a l’empresa TCP grup.

    Continua com a cap de Secretaria, Sandra Gabaldà.

     

    Mónica Martínez Bravo, consellera de Drets Socials i Inclusió

    La seva directora de gabinet (dircab) serà Mireya Fuente, abans a l’Ajuntament de Barcelona. I abans al gabinet d’Illa al ministeri de Salut, al gabinet de Trinidad Jiménez i secretària del Govern a l’ombra.

    Jordi Caupena, assessor de comunicació estratègica serà el director de Comunicació (dircom) de la consellera.

    Sergi Sabaté repeteix com a cap de l’Oficina de Relacions Externes i Protocol, després d’estrenar-se en aquest càrrec i conselleria en l’etapa de Carles Campuzano.

    La cap de Relacions Institucionals serà Raquel López Hurtado, líder del PSC a Badalona des del 2020 i vicepresidenta del Consell Nacional dels socialistes.

    La cap de Secretaria serà Mercè Adrover.

     

    Núria Montserrat, consellera de Recerca i Universitats

    Maria Neus Fornells i Macià ha estat ratificada com a cap del Gabinet de la consellera. Ja va ser la cap de gabinet del conseller d’Educació, Josep Bargalló, abans de passar a assumir aquesta responsabilitat amb Quim Nadal. Molt abans, ja havia estat la dircab de Bargalló (2004 i 2006), amb el tripartit.

    Igualment, Georgina Cardona Isus ha estat ratificada en el càrrec de cap de l’Oficina de Relacions Institucionals. Hi treballava des del 2022 i abans havia estat assessora parlamentària al Senat i a Govern havia estat cap de Relacions Institucionals d’Acció Exterior, directora general de Relacions Institucionals i també tècnica a l’Institut Català de la Vinya i el Vi.

    La cap de l’Oficina de Relacions Externes i Protocol serà Montserrat Campos.

    Montserrat Lluch, funcionària de la Generalitat, serà la cap de Secretaria.

     

    Sònia Hernández Almodóvar, consellera de Cultura

    Maria Álvarez serà la cap de gabinet de la consellera. A Aigües de Barcelona des de 2011, va coincidir-hi amb la Hernández, antiga directora d’acció social de la companyia.

    Mireia Collado serà la directora de comunicació (dircom) del departament. Fins ara ocupava aquest càrrec a l’Agència Catalana de Patrimoni. Abans havia estat cap de premsa del MACBA.

    Andreu Lallana serà el cap de l’Oficina de Relacions Externes i Protocol. Professional amb llarga trajectòria i experiència al Govern, va començar al Departament d’Economia i Finances amb el conseller Antoni Castells, l’any 2009. Va ser cap de l’àrea al departament d’Exteriors amb Raül Romeva, entre el 2016 i el 2017. Posteriorment ho va ser a Cultura, del 2018 al 2022, i va tornar al departament d’Exteriors del 2023 al 2024.

    Jordi Lon, periodista i filòleg, serà el cap de Relacions Institucionals. Fins ara, havia estat assessor de projectes estratègics i polítiques culturals del gabinet de la consellera de Cultura.

    La cap de secretaria serà Marta Merino.

     

    Berni Álvarez, conseller d’Esports

    Nicolàs García serà el cap de gabinet del conseller. Els darrers set anys ha estat gerent del consell comarcal del Tarragonès. Ha estat professor de la UAB en postgrau de Comunicació i Lideratge Polític.

    Judith Masià serà la directora de comunicació (dircom) del Departament. Fins ara era assessora al gabinet de la Presidència del Consell Superior d’Esports.

    Gemma Huerta en serà la cap de l’Oficina de Relacions Externes i Protocol, després que en els últims nou anys hagi estat a l’equip d’aquesta àrea al FC Barcelona.

     

    Francesc Xavier Vila, conseller de Política Lingüística

    Montserrat Sendra serà la cap de gabinet del conseller Vila. Sociolingüista i doctora en Filologia Catalana, ha estat assessora lingüística i ha exercit de tècnica de planificació lingüística a la Generalitat.

    Arnau Rius serà el director de comunicació del departament. Professor, historiador i llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques, ha treballatal Parlament Europeu.

    La cap de l’Oficina de Relacions Externes i Protocol serà Estefania Ruiz, qui havia assumit aquesta funció al Departament de Justícia amb el Govern de Pere Aragonès i que abans havia estat de cap de Comunicació i Relacions Institucionals a l’Institut Català de Finances.

    La cap de Secretaria serà Ana Navarro.

     

    Eva Menor, consellera d’Igualtat i Feminisme

    Mar Medina serà la cap de gabinet de Menor, de qui ja n’havia estat dircab amb ella d’alcaldessa de Badia del Vallès, institució on va començar a treballar el 2009. Llicenciada en Dret, ha treballat com a formadora i també com a advocada a la UGT.

    La directora de Comunicació serà Irene Jezabel, que amb experiència a la CCMA ha exercit la funció de dircom durant quinze anys al PSC del Baix Llobregat. Fins ara era la cap de gabinet d’alcaldia de Cervelló.

    Àngels Javerre serà la cap de Secretaria.

    Seguirem informant-vos-en!

    I és molt mític, perquè en aquesta ocasió uns quants mitjans s’han animat a fer repassada d’aquesta part assessora del sottogoverno! Anys d’un servidor fent-ne pedagogia han anat fent pòsit. Aquí peces en la línia de les meves de fa anys, a Diari de Girona, Nació DigitalEl Nacional o Crónica Global. Visca.